EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉS A MUNKANAPOKON IS
Az Egyesület felkéréses úton csatlakozott a magyar juttatási piacon meghatározó szerepet játszó Edenred vállalat CSR kezdeményezéséhez, a cég FOOD Programjához.
A FOOD Program egy nemzetközi projekt, melynek hátterében az egyre romló táplálkozási tendenciák és ezek nyomában megfogalmazódó népegészségügyi megfontolások állnak. Az Edenred mint étkezési utalványok forgalmazásával foglalkozó cég fontosnak tartja, hogy termékéhez kapcsoljon egy olyan témát, amivel támogatja az egészségesebb, kiegyensúlyozottabb táplálkozást. Partnerhálózatán keresztül inspirálni kívánja a munkavállalók étkezési szokásainak javítását és a kiegyensúlyozott étrend iránti tudatosságuk kialakulását. Ehhez pedig szervesen kapcsolódik a látókörében lévő éttermek, vendéglátó egységek kínálatának minőségibbé és egészségesebbé tétele.
Mi is elhivatottak vagyunk az iránt, hogy felhívjuk az emberek, ezen belül a munkavállalók figyelmét a tudatos és egészséges étkezés fontosságára a munkanapok során és hogy ösztönözzük az éttermeket az egészségesebb kínálat kialakítására.
A cég felkérésére ezért a FOOD Program számára
- egy kérdőíves felmérés és tanulmány elkészítésében közreműködtünk, ami rámutat azokra az egészségügyi problémákra, amik kifejezetten a helytelen táplálkozásra vezethetők vissza, kimondottan a magyar lakosság vonatkozásában (lakossági étkezési problémák és azok élettani hatásai, milyen betegségekhez vezetnek stb).
- orvos és dietetikus szakemberek bevonásával mi készítettük a program európai uniós trendeknek is megfelelő magyarországi táplálkozási és főzési ajánlásait
- ajánlásaink eljutottak a legtöbb magyar étkeztetőig, catering kategóriába tartozó vállalkozásig.